XXIV звітна науково-практична конференція ліцеїстів

04.04.2015 09:19

 

Наукова конференція ліцеїстів давно уже стала заходом  небуденним. З кожним роком вона збирає навколо себе усе більше гостей, а її учасники щоразу досягають нових успіхів на обласному та всеукраїнському рівнях. Актовий зал Інституту фізики, математики, економіки та інформаційних технологій Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка був ущент заповнений ліцеїстами, педагогами та гостями.

Відкрила конференцію директор ліцею Ольга Василівна Заяць. Вона запросила до слова гостей конференції. З вітальним словом до присутніх звернувся в.о. міського голови, секретар міської ради Тарас Метик, завідувач відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради Петро Сушко, гість з Польщі – проректор Вищої школи стосунків міжнародних та комунікацій у м. Хелм доктор Станіслав Дубай, керівник відділу аспірантури, докторантури та наукової роботи ДДПУ ім. І.Франка Тетяна Козак. Кожен із виступаючих наголошував, що Наукове товариство педагогічного ліцею знане не тільки в нашому регіоні, а й в Україні, оскільки ліцеїсти завжди виборюють призові місця на всеукраїнському рівні. І цим пишаються освітяни міста.

Для виступу на пленарному засіданні були запропоновані 6 кращих робіт ліцеїстів, керівниками яких  були науковці з числа професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів та учителі ліцею. Така форма співпраці є надійною запорукою того, що наші учні стають  переможцями і призерами  другого і третього етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів Малої академії наук України. Зокрема, це дослідження «Штучне вирощування їстівних дереворуйнівних грибів в умовах лісових підприємств Прикарпаття» Жук С.,  «Дослідження стану поверхневих вод Дрогобицького району» Криванчик М.-В., «Юзеф Лободовський і Україна» Музики Я.. «Сучасна теорія чорних дір» Гусака В., «Буття української жінки у творах Олени Теліги в контексті літератури вісниківства» Підбуської Н., «Віртуальна читальня» Журавчака А.

Гості із Польщі  – проректор Вищої школи стосунків міжнародних та комунікацій у м. Хелм Станіслав Дубай та його асистенти п. Ірина та п. Тетяна – презентували свій навчальний заклад.

Після завершення пленарного засідання науково-практична конференція продовжила роботу у секціях.

 

Ярина Музика, учениця групи І-12