Затверджено графік шкільних іспитів у 2015 році

26.02.2015 15:18

Міністерством освіти і науки підписано наказ про проведення державної підсумкової атестації учнів у системі загальної середньої освіти у 2014/15 навчальному році, яким визначено терміни проведення ДПА у 4-х, 9-х та 11-х класах, а також орієнтовні вимоги до змісту атестаційних завдань.

Одинадцятикласники проходитимуть державну підсумкову атестацію у два етапи: 24 квітня у пунктах тестування відбудеться ДПА з української мови у формі ЗНО. Другий етап підсумкової атестації відбудеться у період з 22 по 28 травня, в цей час випускники шкіл складуть іспити ще з двох навчальних предметів - математики або історії України та предмета за вибором учнів.

У 2015 році державна підсумкова атестація школярів буде проведена відповідно до нового Положення про державну підсумкову атестацію учнів у системі загальної середньої освіти.

Атестація буде проведена у письмовій формі. Завдання для проведення атестації укладатимуться учителями відповідного фаху та затверджуватимуться керівником навчального закладу. Виключенням стане атестація одинадцятикласників з української мови, яка відбудеться у формі ЗНО, а завдання, відповідно, укладатимуться Українським центром оцінювання якості освіти.

Усі завдання ДПА мають відповідати державним вимогам до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, визначеним навчальними програмами.

Результати ЗНО з української мови учнів 11-х класів будуть надіслані навчальним закладам Українським центром оцінювання якості освіти, після чого вони будуть зараховані, як результати підсумкової атестації.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що учні 11-го класу матимуть право вибору складання іспиту з історії або математики. Частина учнів класу може обрати історію, а інша - математику. Щодо предметів за вибором в 11-му класі, то кожен учень зможе обрати будь-який предмет, винесений на атестацію.

У школах, класах або групах з поглибленим вивченням предметів, спеціалізованих навчальних закладах, ліцеях, гімназіях, колегіумах таким предметом за вибором може бути той, що вивчався поглиблено.

Результати державної підсумкової атестації будуть виставлені до атестатів про повну загальну середню освіту, а також враховуватимуться при визначенні середнього бала атестата.

Випускникам шкіл, які отримали міжнародний сертифікат або диплом мовного іспиту у цьому навчальному році, результати відповідних іспитів будуть зараховані як підсумкова атестація. У такому випадку у додаток до атестата про повну середню освіту буде виставлена атестаційна оцінка 12 балів.