Герої не вмирають

05.03.2015 10:38

 

        Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі.

        І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них – молоді, сильні. Ті, що лише починають жити. І тому другого березня ліцеїсти зібралися в актовому залі педуніверситету для того, щоб пом’янути  і вшанувати Небесну сотню. Перед початком виховного заходу ліцеїсти переглянули документальний фільм про Героїв Небесної сотні нашого краю. Ведучі свята Юрій Білецький та Софія Проць робили екскурс в минулорічні трагічні події нашого народу. А переплетіння реквієму «Пливе кача…»  та  поезії про ці  буремні дні у виконанні Карпи І., Островської А., Витрикуш Ю., Данкович А., Гамків К., Ковалишин Ю., Бугір Г., Васьків О. дали змогу ще глибше зрозуміти події на Майдані. Вірш «Звернення сина до матері», прочитаний Підпеньком М. та Журавчаком А. викликав співчуття та любов до рідної землі. Пісні у виконанні Юлії Прядко та Вікторії Криванчик повели присутніх у спогади про тих,  хто навічно впав на Майдані за нашу свободу.

           Директор ліцею О. Заяць згадала минулорічні  події і наголосила, що найосновніше сьогодні завдання ліцеїстів – здобувати знання і прагнути європейських цінностей.

            Завершальним акордом  вечора стала спільна молитва-пісня  «Боже великий. єдиний».

            Приклад Героїв Небесної  сотні має  зупинити тих, хто сьогодні розпалює все нове протистояння. Ми сьогодні в скорботі й  з великою нашою вдячністю згадуємо  Героїв світлої пам’яті Небесної сотні.

Ірина Карпа, гр. Г-11