Посвята у ліцеїсти на горі Маківці

18.09.2014 10:59

    Посвята у ліцеїсти ­­˗ це завжди новизна, пізнання рідного краю, нові друзі та відпочинок. 12 вересня ліцеїсти та педагоги вирушили до Сколівського району, де знаходиться славнозвісна Маківка, яка уже сто років є священним місцем нашого народу. Подвиги січового стрілецтва ˗ це героїчна доба нашої історії. І це священне місце на горі Маківці є пам’яттю про славних молодих юних стрільців, які боронили край, відстоюючи гідність, чесність, відданість своїй землі.

          На урочистій лінійці на горі Маківці лунали урочисті слова клятви з кодексу ліцеїста. Директор педагогічного ліцею О. Заяць розказала присутнім про історичну значимість місця та привітала усіх першокурсників з символічним приєднанням до когорти ліцеїстів. Учитель історії Я. Федис зробив екскурс в славне історичне минуле та роль січового стрілецтва. Зі словами Божого благословення до педагогів, учнів звернувся колишній випускник ліцею, а нині капелан отець Степан Угрин. Він здійснював обряд освячення ліцеїстів.

          А у відпочинковому таборі "Львівської політехніки" ліцеїсти представляли свої групи, проводили різноманітні ігри, до ночі ллунала святкова дискотека. Справді, посвята згуртувала та здружила ліцеїстів, розвинула здібності під час різноманітних конкурсів, запам’ятається надовго.

Софія Матвєєва, П-24