Якщо ви мрієте навчатися у Польщі...

04.04.2015 09:21

 

2-3 квітня у нашому ліцеї перебувала делегація з Вищої школи міжнародних відносин і суспільної комунікації у Хелмі, яку очолював проректор пан Станіслав Дубай

Гостей зустріла директор О.Заяць, яка провела для них невелику екскурсію ліцеєм, познайомила з учителями та учнями. Наші польські друзі з цікавістю слухали розповідь про історію приміщення ліцею, цікавилися особливостями навчального процесу, радо спілкувалися з учнями. Вони були щиро вражені рівнем науково-методичної роботи учителів, зокрема, кількістю їхніх наукових публікацій.  

Адміністрація ліцею запросила гостей на пленарне засідання науково-практичної конференції, де вони почули доповіді кращих наших учнів, а також мали можливість обмінятися враженнями з аудиторією.

Заступник директора І.Паньків познайомив польську делегацію з історичними місцями Дрогобича. Зокрема, гості відвідали музей Бруно Шульца.    

Кожен такий візит – це нові можливості для учителів та ліцеїстів. Цього року наші гості ознайомили ліцеїстів та їхніх батьків з особливостями вступу до вищих навчальних закладів Польщі, розказали про систему навчання та умови проживання студентів, чимало було сказано і про перспективу працевлаштування випускників з польським дипломом.

Звичайно, сьогодні навчанням у вищих навчальних закладах зарубіжжя нікого особливо не здивуєш. Було б бажання, а далі обираєте виш, збираєте документи та гроші для посередників, які за певну суму в євро чи доларах запропонують вам вистелити потрібними паперами умовну доріжку до дверей омріяного вузу.

А можна обійтися і без них. Тому дирекція нашого ліцею створює умови для безпосереднього контакту учнів та батьків з представниками вищих навчальних закладів європейських країн.

Любомир Борецький, учитель української мови та літератури ліцею